Fotos

L'Stanbrook al port d'Orà després de la seua travessia sota el comandament del capità Archibald Dickson, amb gairebé tres mil refugiats republicans que embarcaren al port d'Alacant el 28 de maç de 1939. Construït a les drassanes de Willington en 1909 fou torpedinat i enfonsat pel submarí alemà U57 el 18 de novembre de 1939 a l'entrada del port d'Amberes.
La nostra secretària, l'Eugènia, a l'actual aeroport d'Orà 
Republicanos esclavos españoles presos y forzados durante la construccion del Transahariano, en el campo de Hadjerat M’Guil.
 
 Fuente: http://todoslosrostros.blogspot.com.es/2008/08/exilio-y-muerte-de-la-repblica-en-los.html )ttp://todoslosrostros.blogspot.com.es/2008/08/exilio-y-muerte-de-la-repblica-en-los.html

Robert Ferrer Sales (Morella 1913) al camp de Djelfa
De l'entrevista amb Robert Ferrer Chaler: «A Djelfa también fui sí, pero en Djelfa no queda rastro de nada, ningún rastro del campo de concentración, lo eliminaron rapidísimamente los franceses una vez terminada la guerra, sí ».   font: http://www.exiliorepublicano.org/robert_ferrer.html


Inaguración del tramo Bou-Arfa—Kenadza del Transahariano (Argelia, 8-12-1941) contruido por presos republicanos. El acto lo preside Berthelot (Ministro de Comunicaciones) y Platon (Ministro de las Colonias). Foto del libro "Diario de Gaskin" (Laura Gassó; L'Eixam Edicions).