dilluns, 3 de desembre de 2018

Helia González. In memoriam

La nostra presidenta d'honor, Helia González, va faltat ahir als 84 anys d'edat a Elx.
Volem donar el condol a la família i amics i recordar la seva figura. Helia va ser sempre una lluitadora per la memòria històrica, de la qual ens queda el seu testimoni i el seu exemple.
Dels nombrosos missatges de condol volem reproduir les paraules que Olimpia Ruiz ha escrit avui:
"Avui és un dia molt trist per a nosaltres, sento profundament la pèrdua de Helia, una persona que mai oblide. El 29 de març de 1939 vam viure els últims dies de llibertat a la nostra terra i els moments més tràgics i amargs de les nostres vides. Avui voldria dir-li que hem estat fidels a la nostra història, que hem lluitat tota la vida per la nostra llibertat i que, encara que anem desapareixent, a poc a poc, sempre quedarà en la memòria la nostra tragèdia.
Descansa en pau Helia González. Et volem i per sempre quedessis en els nostres cors ".
Olimpia Ruiz Candelera. Passatgera 2.295 de l'Stanbrook.


Mai t'oblidarem

1 comentari :

  1. Estos dias le decia a mi hermana de llamar a Helia, porque llega el 29 de marzo el 80 aniversario de la salida del Stanbrook . Que triste noticia !
    Mis padres y mi hermano de 4 años estaban en el Stanbrook, alli se conocieron y siguieron siendo amigos en Sidi Bel Abbès hasta que ellos regresaran a España en el 49 . Yo era muy pequeña, no los recuerdo pero tuve contactos con ella por internet despuès de verla en el documental Cautivos en la arena .Vivimos en Francia

    ResponElimina