dissabte, 8 d’abril de 2017

"Chemins de fer" de Carmen Ródenas

La Casa de la Cultura de Manises acull l'exposició fotogràfica ”Chemins de fer, Chemins de sable: Els espagnols du transsaharie” de Carmen Ródenas. A l'acte d'inauguració, a més de l'autora va acudir Jesús Borràs alcalde de Manises, María Pilar Gómez regidora de Memòria Històrica, i Salvador Espí  de la Fundació Moviment Ciutadà.
L'exposició mostra una vintena de fotografies del que queda de la línia de ferrocarril que uns dos mil republicans, a més de represaliats d'altres nacionalitats, van construir durant la II guerra mundial en el desert africà. La majoria d'aquests republicans van ser els que es van exiliar en acabar la guerra en el Stanbrook i altres vaixells.
Carmen Ródenas, que a més de fotògrafa és professora d'econòmiques en la Universitat d'Alacant, en la seua presentació va explicar l'origen de projecte fotogràfic, així com  detalls de la construcció de la part del transahariá que finalment es va inaugurar en 1942, i les duríssimes condicions de treball dels qui la van construir. També va parlar del llibre de Laura Gassó “Diari de Gaskin” del que va extraure alguns passatges per a “il·lustrar” amb paraules cadascuna de les fotografies.
No us podeu perdre aquesta magnífica exposició.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada