dimecres, 19 de febrer de 2014

Presentació de l'Operació Stanbrook a la Universitat de València.


L'Stanbrook, la fugida cap a l'exili de l'últim bastió de la República, 75 anys després
El Fòrum de Debats de la Universitat de València commemorarà el 75 aniversari de l'odissea del Stabrook amb un debat i la projecció del documental “Cautivos en la arena”. Serà el pròxim divendres dia 21 de febrer a les 19:00 a l'Aula Magna de la Nau. A l'acte està previst que assistisca Hèlia González, alacantina de 78 anys que va pujar a aquell vaixell amb la seua família quan només en tenia 4. Era la passatgera 2277.

Participarà també Joan Sella, periodista de TVE i autor de “Cautivos en la arena”. En ell, el reporter es fa ressò, no només d'aquell viatge cap a l'exili, sino del fatídic destí que els aguardava a molts republicans en els camps de treball forçats francesos de l'Algèria ocupada pel règim de Vichy. Alguns d'ells, en canvi, acabaren units a les files aliades de la Divisió Lecrerc i participaren activament en l'Alliberament de París.

L'acte, organitzat conjuntament amb la Comissió Stanbrook, contarà també amb la presència de Rafa Arnal (Operació Stambrook) i Joan Martínez Tortosa (Comissió Cívica d'Alacant) que informaran dels darrers afers que afecten al viatge i als actes programats.
A més, per primera vegada, es mostrarà públicament una senyera que van confeccionar exiliats catalans en els camps de treball i que ha sigut custodiada pels familias fins ara. L'acte estarà conduït per Alfons Cervera.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada