dilluns, 6 de gener de 2014

Sobre la reunió d'Alacant del passat dijous dia 12 de desembreEl passat dia 12 vam tindre una reunió de treball a la Universitat d'Alacant entre menbres de la “Comisió Stanbrook” i membres de la Comissió Cívica d'Alacant per la Recuperació de la Memòria Històrica. El motiu de la mateixa era prendre un primer contacte presencial y de col·laboració entre ambdues comissions amb respecte amb els dos projectes convergents sobre els actes commemoratius i d'homenatge a la Memòria Republicana amb motiu del 75 aniversari del final de la guerra d'Espanya. Ambdues comissions valoraren molt positivament el resultat de d'aquest primer contacte i s'emplaçaren per a la segona quinzena de gener per a una segona reunió amb els treballs i programes mes avançats i establir les vies de col·laboració possibles.

La Comissió Cívica d'Alacant té dos objectius prioritaris tal com diuen al final del seu manifest i exposaren en la reunió:

«Por todo ello, la Comisión Cívica de Alicante por la Recuperación de la Memoria Histórica, en la conmemoración del 75 aniversario del final de la Guerra Civil española en el que la ciudad de Alicante y su puerto tuvieron un papel fundamental, intenta llevar a cabo dos actividades prioritarias:
La instalación de un monumento en  el puerto de Alicante, consistente en una
escultura de Eusebio Sempere, en homenaje a los miles de republicanos, que a
finales de marzo de 1939, tuvieron que marchar al exilio, del que muchos no
regresaron.
La instalación de un “Memorial del Campo de los Almendros”, en recuerdo y homenaje de los miles de republicanos que no pudieron salir de Alicante,  que fueron recluidos, en su mayoría, en este lugar».


La Comissió Stanbrook per la seua part, té per objectiu el tornar a fer el proper mes de març el viatge d'Alacant a Orà, (http://www.operaciostanbrook.org/p/blog-page_31.html) en vaixell, tot rememorant el viatge de l'Stanbrook en 1939: realitzar un acte de fraternitat i solidaritat que falla de llaç entre la memòria dels nostres compatriotes republicans al dur exili dels camps concentració, i el poble d'Algèria que patia aleshores l'ocupació colonial francesa; visitar algun lloc simbòlic d'aquella estada forçosa per instal·lar un record commemoratiu de fet enllà on estimen convenient les autoritats algerines i alenar aquells espais de la nostra memòria col·lectiva i compartida.

D'esquerra a dreta: M. Marco Such CCA (Comissió Cívica d'Alacant); JM Tortosa CCA; Joan Barres CS (Comissió Stanbrook); JD Sempere (Universitat d'Alacant) UA.

Vicent Soriano (CS);  Pasqual Moreno (CS); JR Valero Escandell (UA) 

Helia González, supervivent de l'Stanbrook; Rafa Arnal (CS)

Baltasar Palició i JA Fernándex Cabello (CCA)
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada