dimarts, 28 de gener de 2014

"Mi hijo Max -añade Arnold- dice que su abuelo fue el Oskar Schindler español".

1334 visitants únics de de 195 pobles i ciutats a 28 països dels cinc continents d'arreu del món, afaiçonen ara i ací les gairebé 10000 visites rebudes al nostre bloc “Operació Stanbrook” en tres mesos d'existència (informe Google Analytics) i configuren una resposta formidable a la nostra iniciativa i allò més important: la quantitat de documentació, fotos, informacions .... que ens estan arribant dels fills, nets, i familiars diversos dels viatgers de l'Stanbrook que, com nosaltres mateixos, volen mantindre viva i honorar la memòria de l'Odissea del Stanbrook.
Aribats a aquest punt cal reconèixer l'ingent treball de molta gent abans de nosaltres, sobre tot d'Alacant, que porten anys i panys estudiant i publicant aquells fets, com ara  l'Associació Alicante Vivo que espentà ente altres i fins al darrer alé de la seua vida, el company Enrique Cerdan Tato dissortadament traspassat el passat mes de novembre. Vaja per davant el nostre agraïment a totes i a tots... sense la seua constant llavor no haguera estat possible aquest projecte.

Comissió Stanbrook


HOMENAJE AL CAPITÁN DICKSON (publicat per Juan J. Amores en març de 2009 a Alicante Vivo)


Como todos nuestros lectores saben, Archibald Dickson fue el capitán del Stanbrook, barco que llevó al exilio a cerca de 3000 republicanos durante los últimos días de la Guerra Civil Española.
Su heroíca acción, varias veces contada en este blog, ha estado siempre oculta bajo un manto de secretismo al no existir, hasta la fecha, una fotografía del propio Dickson. Todo eran palabras, documentos, escritos, que alababan la acción de un hombre sin rostro, un ser humano más propio de las novelas de aventuras que de la vida real.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada