dijous, 28 de novembre de 2013


Salut i bon dia, buenos dias, a totes i tots.

Com voreu pel contador i en apenes cinc dies, sense haver-hi fet encara la presentació pública de l'Operació Stanbrook, el nostre blog ha rebut 2500 visites de diversos països d'Europa, Africa i del continet Americà que poc a poc anirem processant i incloent-hi on pertoque. Així mateix van creixent els llistats d'entitats i persones adherides, moltes de les quals també ens diuen que vindran al viatge. Això en aquest moment és el treball més important perquè en donarà la informació necessària per a les contractacions pertinents. L'Operació Stanbrook és un projecte autogestionat i la seua dimensió la donarà els propis participants i col·laboradors adherits, cadascú en la mesura de les seues possibilitats.

La realitat ens posa els peus a terra. Havíem acordat no incloure cap persona als llistats de la qual no tinguérem el corresponent mail d'adhesió... comencen a arribar trucades telefòniques de persones que no tenen ordenador, no tenen internet i a través de contactes personals ens localitzen ni se sap com i ens truquen. A la reunió d'avui de la comissió de treball vorem la manera de donar un telèfon de contacte i un número de fax.

D'entre els mails rebuts, en publiquem un, rebut de França, que reflexa l'ànima del nostre projecte i la seua intencionalitat a l'escrit i a les fotos remeses. Ens l'envia Pablo Iglésias, fill de Medardo Iglesias —Eduardo al llistat oficial de l'Stanbrook— passatger nº 368.


Buenos días Rafa:
Me puedes escribir en castellano o en francés, como prefieras. Soy hijo del exilio republicano y nací en París, donde estuve hasta los 25 años. Ahora vivo gran parte del año en Toulouse, en Francia y otra parte del año en Vigo en España.
Se trata de mi padre, nacido en 1942, en la lista siempre se equivocaron con su nombre. En vez de Medardo, lo llamaban Eduardo, Gerardo, etc.
Te adjunto alguna foto y un documento. Nunca supe quienes eran los demás en las fotos. Tengo más fotos de aquella época.
Mi madre, Mercedes Núñez Targa, era catalana. Estuvo presa en la cárcel de Ventas. Luego pasó a Frrancia. Se incorporó a la 5ª Brigada de Guerrilleros Españoles del Departamento de l'Aude en Carcassonne. Fué detenida por la Gestapo en mayo de 1944 y enviada al campo de concentración de Ravensbrück.

Salud y Tercera República.
Pablo

Medardo Iglesias amb d'altres companys al Camp Morand-Boghari en 1939
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada